Hírek
Edzés személyi edzővel, vagy nélküle?

Ha a pénztárcakímélő megoldás, vagyis az egyedüli edzés mellett döntesz, akkor is érdemes eleinte megbízható segítséget kérni, olyan szakembertől (teremedző, ha termes edzésben gondolkodsz), aki megtanítja neked akár a gépek használatát, akár a helyes gyakorlat-kivitelezést. 

Ha otthon, bármilyen felvétel segítségével edzel, akkor csak fokozatosan, gyakorlatról, gyakorlatra haladj a programmal. Figyeld meg a bemutató testtartását a gyakorlatok kivitelezése közben. Ha szükséges, állítsd meg, léptesd vissza, ismételd többször, lehetőleg tükör előtt, hogy lásd magadon, ha nem pontosan ugyan úgy végzed a gyakorlatokat, ahogyan a felvételen láttad.

A továbbiakban elmondjuk, milyen előnyökkel jár egy személyi edző. 

– Az elsődleges ok, amiért bárki bátran fordulhat személyi edzőhöz az a motiváció. Például, főleg eleinte, nehéz feladatnak bizonyul már az is, hogy naponta vagy kétnaponta elmenjünk az edzőterembe. A döntés általában hamar megszületik: „Mától rendszeresen edzek!”, azonban a kitartással gyakran vannak gondok. Ezen sokkal könnyebben át tudunk jutni, ha van valaki, aki vár bennünket és folyamatosan motivál minket. A motiváció idővel háttérbe szorul, de addigra életünk részévé válik a mozgás. 

– A személyi edző több éven át tanulja, tanulmányozza az emberi testet és annak működését. Ezen tudás birtokában, végig koordinálja mozgásunkat és segíti a helyes végrehajtást, így az edzésünk hatásosabb lesz és lényegesen kevesebb idő alatt el lehet érni a kívánt eredményt, mint egyedül otthon. A személyi edző rendelkezik a kellő szaktudással, ahhoz, hogy a megfelelő megoldást javasolja életünk megváltoztatására.

– A biztonság nagyon fontos az edzések során. Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet ránk és akár komoly sérüléseket is szerezhetünk. Ha személyi edzővel végezzük a különböző gyakorlatokat, biztosan mindig lesz mellettünk valaki, mikor nehéz súlyokat emelünk, ráadásul meg is mutatja, hogyan emeljük a súlyokat úgy, hogy elkerülhessük a sérüléseket.

Végezetül engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljuk a Victory Fitness edzőit: https://victoryfitness.hu/huvosvolgy/szemelyi-edzok

hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre hogy, elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, hírünkről és akciónkról, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass az életmóddal kapcsolatban!
Kapcsolat (#4)

Victory Magazin

További bejegyzések

Bejegyzések betöltése